Софийският градски съд определи мярка "задържане под стража" за Марин Димитров след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към организирана престъпна група. Към момента от материалите по делото не се установява той да има връзка с цигарите без бандерол.

Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала. Характерът и тежестта на обвинението обаче са достатъчни, за да бъде взета мярка "задържане под стража". Изключителната обществена опасност, включваща много лица и то такива на висши държавни длъжности, е предпоставка за задържане под стража.

Фактът, че има лица, които са с различна мярка от задържане под стража, е решение на прокуратурата, не на съда. Има съдебно-медицинска експертиза, която показва, че здравословното състояние на обвиняемия не пречи той да бъде в ареста. Пред съда обвиняемият заяви, че не познава шефката на Агенция "Митници" и не е говорил с митничари за контрабанда.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано. Следващото съдебно заседание е насрочено за 30 април пред САС, пише БНТ.