Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи. Това каза Людмил Рангелов, адвокат на бившата шефка на агенция "Митници" Петя Банкова пред Нова. 

„Заплахата е от обстоятелствата, той си е дал сметка за това. Затова е потърсил г-н Сарафов., вероятно чрез неговите съвети да намери най-добро положение за себе си. Тази среща не е нещо противозаконно, вредно и опасно", поясни Рангелов.

И поясни, че ако е негов адвокат в момента, би го предупредил, че има за какво да се тревожи.

„Стефан Димитров, който в момента е задържан, би могъл, търсейки по-добро положение за себе си, да сподели информация, която да злепостави Живко Коцев”, смята Рангелов. По думите му Петя Банкова и Коцев нямат връзка помежду си.

Според него цялата история се използва с политически цели.

„Изтеклата информация е с цел определени лица да бъдат злепоставени”. поясни адвокат Рангелов по повод изтеклите снимки и документи от разпити. 

„Г-н Коцев е обсъдил с адвокат Илиян Василев предимствата и недостатъците на това да стане защитен свидетел", каза още адвокатът. 

Относно Петя Банкова той каза следното:

„Познавала Стефан Димитров. Вероятно е познавала бегло и баща му. До този момент няма информация съвместно да са участвали в престъпна дейност. Грешката ѝ, че не е преценила в каква структура влиза”.

ВСС отказа да провери дали е имало натиск върху Живко КоцевСпоред кадровиците в искането не са посочени правни основния за проверката, липсват и документи

Градският прокурор на София: Живко Коцев сам е потърсил СарафовТой е предал и часовника, който се разпространи на снимки в медиите