Днес преди обяд видимостта ще се подобри, мъглата ще се разсее и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен вятър от запад.  Минималните температури ще са между 2° и 7°, a mаксималните ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 14°.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 10°, на 2000 метра - около 5°.

Във вторник и сряда ще остане сравнително топло с минимални температури между 3° и 8° и максимални през първия ден между 10° и 15°, през втория с 2-3 градуса по-високи. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Ще има разкъсана облачност, над много райони до предимно слънчево. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена.

В четвъртък и петък с ориентиране на вятъра от запад-северозапад ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и от северозапад на югоизток на места ще превали дъжд. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари.

През почивните дни вятърът ще стане от североизток. Ще се задържи облачно, след временно спиране на валежите, отново ще завали, отначало дъжд, но в неделя в Северна България и високите полета дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще са близки до 0°, а дневните ще са предимно между 3° и 8°.