Спирка в Кършияка е изпотрошена до основи и „краси” улица "Димитър Стамболoв" от месеци. За това сигнализира пловдивчанка до редакцията на TrafficNews.bg.

Вандали системно трошат спирката, докато най-накрая е заприличала на купчина желязо.

„След поставянето на спирката преди месеци, първо счупиха стъклата. Никой не реагира. После информационното табло и стълба към него вече бяха на земята. Сагата продължава – месец по-късно покривът бе смачкан, а накрая и цялото съоръжение”, пише жената.

Всеки ден на нашата читателка, както и на много други пловдивчани им се налага да чакат автобус N 12, за да стигнат до работните си места. С всеки изминал ден картинката става все по-плачевна, особено в дъждовно време.

Според пловдивчанката, авторите на вандалщината са хлапетата от близката ромска махала. Само ще вметнем, че въпросната спирка се намира под надлеза на Ален Мак, до Арман махала.

„Сигурно е много забавно, без причина да трошиш хубавото. До кога ще търпим подобни вандалщини?”, пита възмутената жена.

Тя задава и още един въпрос: „Защо месеци наред, никой не прави нищо за тази спирка?”. По думите й още от първия вандалски акт спирката не е пипната и дори се съмнява, че скоро ще се ремонтира.

„Накрая ще се намери някой прибран съгражданин, който да си вземе цялата ламарина и да я върне за старо желязо. Надали някой ще забележи. Ние пък ще седим на студа и дъжда”, завършва читателката ни.