Кметът на Божурище Георги Димов излиза на свобода и си отива вкъщи. Това реши Апелативният специализиран съд. Решенето на магистратите е окончателно и не може да бъде обжалвано. 

Димов беше арстуван в края на май. Тогава държавното обвинение оясни, че през  октомври 2018 г. кметът на Божурище е внесъл в общинския съвет предложение за продажба на имоти в село Гормазово, като съветниците гласували да се организира търг с тайно наддаване. Много хора от Божурище и близките села проявявали интерес към терените. На 7 декември те се свързали с председателя на общинския съвет Георги Димитров, за да му кажат, че се е появила обява за земите на сайта на общината. Проблемът обаче бил, че до изтичането на търга оставал един час. Така никой от желаещите не могъл да подготви необходимата документация.
 
Имотите били продадени на три търговки дружества и едно физическо лице. Едното от дружествата е собственост на бащата на кмета, а физическото лице е висш магистрат от НСлС - Ваня Дойчева. За момвнта с повдигнати обвинения са Димов, заместничката му Габриела Дончева и началникът на отдел "Общински имоти".

Припомняме, че още на първоото заседание обаче съпругата на кмета и служители на общината заявиха, че зам.-главният прокурор Иван Гешев е дал грешна информация пред медиите твърдейки, че Димов има кредити за 1 милион лева.

На практика управникът теглил  през 2007 година заем от 100 хил. Лева. Прокуратурата категорично отказа да коментира тази информация и каза, че тя не е толкова важна, защото не била по делото.

Защитникът на Димов- адвокат Божидар Терзийски, представи писмени документи , сред които обявления за продажна на ниви за сходни цени на квадратен метър от 2 -3 лв., както и документи от решение на общинския съвет същия ден, когато е гласувана продажбата. От тях става ясно, че трима ключови свидетели на прокуратурата, начело с бивия щеф на ОбС Георги Димитров, са подкрепили сделката.

Адвокатът представи и документ от психолог за едното от двете деца на Димов, което е на 7 години. Според защитата то се чувства много зле поради липсата на баща му.