"Досега не съм видял подводни камъни. Започваме да изграждаме все по-голямо доверие в комуникацията между партньорите", заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков пред журналисти в парламента след срещите за съставяне на правителство.

"Очакваме обратно от нашите коалиционни партньори всички коментари, които имат. След това пак ще ги разгледаме, за да видим, ако има някакви различия. Ще направим нов вариант на коалиционно споразумение, изпращаме го пак обратно, така че, за съжаление, от медийна гледна точка ще е скучен днешния и утрешния ден, защото това е техническа работа, която трябва да се свърши", обясни той.

"Хубавото, което мога да кажа е, че разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никой. Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме и най-малките нюанси, защото това ще скрепи и бъдещите политики, категоричен бе Петков. На въпрос обсъждат ли вече имена, той каза: Не съвсем. Нашите коалиционни партньори сега съвещават помежду си кои да са техните предложения. Очаквам съвсем скоро да ги получим. За част от хората - нашите, знаем, но за техните не. Съгласили сме, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме с имена. От работата на експертите зависи кога ще бъде подписано споразумението", каза Петков.