"Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента". Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков при преговорите за коалиционно споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

"Като министър на икономиката, на всеки разговор, свързан с инсвеститор в България, третото изречение беше липсата на правосъдие и корупцията. Думата корупция в момента е бранд, с която се свързва България", допълни още лидерът на "Продължаваме промяната". 

Той подчерта, че премахването на корупцията е на дневен ред. 

"Трябва да го преобърнем и да станем модел за най-бързо изкореняване на корупцията. Не може една държава като Руанда да е по-добре от нас в индекса за корупция. Нека изпълним всичко, което обещаваме по темата, а да не го превръщаме в упражнение по теория", коментира още Петков.

Според Петков ще се формира мнозинство, обединено от правосъдната реформа. 

"Много съм обнадежден. Имаме общи теми и идеи", обобщи Кирил Петков от "Продължаваме промяната", след като чу идеите и предложенията за промени на "Демократична България", БСП и "Има такъв народ".

Още от дебата за съставяне на правителство, четете тук:

Преговорите за правителство в сектор Правосъдие НА ЖИВОМодератор е Кирил Петков, Христо Иванов не присъства