Капана казва „Не” на чалгата. Тази реакция от страна на квартала за творчески индустрии последва след шумното изпращане на абитуриент с чалга музика. Лудият купон привлече погледите на стотици пловдивчани и предизвика лавина от негативни реакции.

Седмица след въпросното изпращане почти всички обекти в квартала са се обединили зад посланието „ В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”.

Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти ЗАЕДНО решиха да отговорят на случилото СЕ на известния като „Широкото” площад преди няколко дни . Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години Капана се превърна в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които  не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад - „Широкото”. В неделя, точно в 20 ч., солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Ето и видео от шумното парти:

Тъжно, по-тъжно, люта чалга в Капана!Бял ролс - ройс, червени килими и "ламборгинито" на Галена втрещиха пловдивчани и гости на града