Стотици умъртвени пилета от птицевъден обект в хасковското село Войводово, в което бе регистрирано огнище на птичи грип, се изсипаха от каросерията на камион на булевард в Хасково. Инцидентът стана към 17 часа на бул. „България“ в областния град . 

Камионът, който е превозвал 5 тона умъртвени птици, е пътувал към село Въгларово, в чието землище е определена единствената лицензирана площадката за загробване на птици в община Хасково, съобщи директорът на ОДБХ- Хасково д-р Георги Илиев.

От агенцията започват проверка защо се е стигнало до инцидента и дали камионът, който е собственост на частна фирма, е бил технически изправен.

Служители на БАБХ дезинфекцираха мястото на инцидента. Умъртвените птици, които са се изсипали на пътя, ще бъдат прехвърлени с фадрома в друг камион. На място е и екип от служба КОРС към община Хасково.

Общо 390 000 птици от обекта, в който бе открито огнище на птичи грип, подлежат на за умъртвяване по хуманен начин и загробване.

Последно в региона на Хасково от птичи грип бе поразено стопанство с 40 000 пернати в димитровградското село Черногорово. Огнището бе обявено на 22 февруари тази година, пише БТВ.