Продължава предаването на протоколите от членовете на СИК в много градове в страната. Преброяването все още не преминало 50%, като на много места има напрежение заради дългите часове чакане при лоши условия.
 
В София бяха подадени и много сигнали за грешки в протоколите.
 
Обработката на изборните протоколи в зала "Арена Армеец" в София, където са разположени 23-та и 25-та РИК, продължава вече 12 часа.
 
Близо 350 секционни комисии са предали изборните си книжа в 23-та районна избирателна комисия. Данните се обработват, но заради усложнените протоколи има сериозно забавяне, обяви секретарят на районната избирателна комисия Полина Витанова.
 
"Нашите очаквания се оправдаха. Приемането става бавно, трудно, числата са много, сборните грешки в протоколите - също. При разпределението на преференциите има доста грешки, като разбира се, тези сборни грешки не довеждат до промяна на изборния резултат".
 
Тя допълни, че сгрешените протоколи е могло да бъдат избегнати.
 
Смолян

Малко под 50% са обработените протоколи в Смолянска област от произведените парламентарни избори. Приемането и обработването им се очаква да продължи през целия ден

Към 8 ч. обработените протоколи от всичките 286 секции са 128. Междинните резултати обобщава председателят на РИК в Смолян Златко Карамучев:

"ГЕРБ-СДС" - 24,41%, ДПС - 24,13%, "Има такъв народ" - 17,49%, „БСП за България“ - 12,92%

Ето какво добавя пред БНР Комисията при приемането на протоколите:

"Има, да , доста грешки, които са допуснали секционните комисии, като в изчислението и при пренасянето, най-вероятно, от черновата на беловата. Това са незначителни , които не могат да повлияят на вота. Доста секции са, все пак всички закъсняха и започнахме късно вечерта. Предполагам, че до края на днешния ден можем да приключим".

Опашки и напрежение във Велико Търново

Десетки секционни избирателни комисии чакат в автобуси на паркинга пред областната управа във Велико Търново, за да предадат изборните си книжа. В сградата чакат още 60 секции.
 
"Направихме бунт в община Горна Оряховица. 6 часа стояхме пред община Горна Оряховица в този автобус, при Covid обстановка! 7 секции по трима човека - 21 човека вътре!"
 
"Чакаме! От 11 ч. сме приключили, а в момента е 7:20! Просто сме отчаяни от ситуацията". 
 
Проблеми и в Стара Загора
 
Проблеми с приемането и обработването има и в Стара Загора. Близо три четвърти от 504-те секционни комисии изкараха безсънна нощ в чакане на ред пред Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, където се приемат изборните книжа на РИК-Стара Загора. 

Към 6 часа са приети 141 изборни протокола от общо 504 секционни комисии. Изключително бавно се обработват и приемат изборните протоколи в Стара Загора, заради масови грешки при попълването, обясни председателят на РИК- Стара Загора Теодора Крумова.

Бургас

В Бургас автобуси от цялата област изчакват на Морската гара. Те ще бъдат ескортирани с полицейски патрул до зала „Бойчо Бръзов”, където Районната избирателна комисия ще ги приеме. Последните автобуси са пристигнали около 4 часа сутринта.

Членовете на избирателните комисии изчакват около 7-8 часа без храна и вода. Някои се заканиха да оставят чувалите с бюлетините и да си тръгнат. Повечето чакащи споделят, че се чувстват изнервени и изморени.  

Варна

Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта във Варна, където се обработват протоколите. Хората са чакали цяла нощ и по думите ми с оглед на лошата организация ще продължат да чакат.

Около 670 са секциите в морската столица, които трябва да бъдат обработени.