Коледният дух завладя страната, а с това голяма част от улиците в България се превърнаха в магични места в очакване на коледните празници.

Така изглежда светът по Коледа - гигантски елхи и улици, опасани с лампички, светлини, гирлянди и топки, разположени в централните части на градовете, за най-топлия и уютен празник.

Подбрахме кадри на различните украси в четирите най-големи града в България, а именно София, Пловдив, Варна и Бургас.

Коледните украси в София и Пловдив обаче получиха доза неодобрение от жителите на градовете. Софиянци смятат, че украсата пред Народния театър „Иван Вазов” е меко казано „неподходяща” и не вдъхва никакво коледно настроение, а даже го съсипва.

„Целият център е осеян с хаотични, безобразно неадекватни, архаични лампички, за сметка на това с огромното лого на мобилния оператор от фирмата, която ги е платила", пишат недоволни столичани в социалните мрежи.

В Пловдив също се наблюдаваха сблъсъци на мнения, като според граждани цената за украсата пред Общината,не изглежда "съвместимо” с цената, която струва. Целият материал по темата можете да видите тук:

Новата коледна украса пред Община Пловдив дело на топдизайнерка, резултатът - далеч от очаквания36 000лв. са били отделени от Общината за новата декорация по Главната

Въпреки различните мнения има и някои приказни кадри, които обективите на различни фотографи са успели да хванат, а кътчетата биха могли да повлияят празнично на всеки един минувач.

София

Снимки: Sketches of Sofia

Пловдив

Снимки: Dimitra Lefterova

Варна

 

Снимки: Нова Варна

Бургас

Снимки: Dimo Dimov