Къде е влакчето, което трябваше до вози пловдивчани до върха на Бунарджика? Преди близо година градските власти закупиха моторното превозно средство за близо 200 хил. лева, като бе анонсирано, че то ще тръгне по маршрута си през ранната есен. Тя мина, както и лятото, и зимата, и пролетта, но влакчето все още стои в бокса на Община Пловдив.

Оказа се, че влакчето на може да тръгне, тъй като пътят към върха на Бунарджика все още не е ремонтиран.

„Производителите ни препоръчаха да не използваме влакчето по този път, докато не го ремонтират. Очакваме това да се случи с края на ремонта на хълма. Всичко по него е готово – регистрирано е, има шофьор… Надявам се скоро да тръгне”,каза зам.-кметът Георги Титюков.

Закупуването на влакчето се случи чрез обществена поръчка, която бе спечелена от "Балканстар рекорд", а крайната му цена излезе 182 000 хил. лева с ДДС, като в нея влиза и техническата поддръжка на атракциона. Влакчето е с два вагона, изградени със общи седалки в двете посоки и решетки.

Припомняме, че в момента тече ремонт на Бунарджика за 2 млн. лева , което включва реновиране на зоните за отдих, озеленяването, алеите и осветлението.

Има и идея да се отвори питейно заведение на върха на Бунарджика, като пловдивчани и туристи ще могат да пият кафе и да се наслаждават на гледка към Братската могила и бул. "Свобода".