Вече все по-често ви се иска да прекарвате време на открито и сигурно се чудите какво развлечение навън да осигурите за вас и вашите приятели. Ако сте съгласни за малко екшън, предлагаме ви да опитате няколко занимания, които със сигурност ще ви покачат адреналина и ще ви накарат да се забавлявате. 

Пейнтбол 

Всеки е чувал за играта, но малко са хората, които са я пробвали. Преди години в Пловдив имаше няколко зали и терена, които се опитваха да създадат условия за провеждането на пейнтбол игри, но площта се оказа прекалено малка и повечето от тях затвориха. Към момента, за да играете е необходимо да попътувате, съобщава гайдът checkinplovdiv.com 
 
Игрището е разположено на около 25 км от Пловдив, край пазарджишкото с. Капитан Димитриево. Струва си пътуването, тъй като е един от най-големите терени в Южна България, с площ от 9 дка. Всъщност, игрището е разположено на територията на бивша военна база, което създава съвсем автентична атмосфера - има няколко сгради, малка горичка и изкуствени укрепления. Удобно е за групи до 30 човека, като минималната възраст за участие е 14 г. Цените варират между 25 и 35 лв на човек, в зависимост от броя патрони и желаната екипировка. 
 
Имайте предвид, че като единствено в региона, мястото е натоварено и е необходимо да направите резервация поне седмица предварително. Ако нямате достатъчно хора в отбора си, можете да се запишете във вече формиран отбор на избраната от вас дата. 
 

Картинг

Едно от любимите състезания на малки и големи е картингът. В Пловдив единствената писта е „Лаута“, с дължина от 870 м. Избирате между два вида картове, развиващи максимална скорост 80 или 90 км/ч. Единственото условие е ръстът ви да е между 1.40 м и 1.90 м. За тези от компанията, които нямат желание да се състезават има трибуни, откъдето могат да ви гледат. А с настъпването на жегите можете да се състезавате и вечер - пистата е добре осветена и от месец май работи до 23:00 ч. Цените зависят от броя обиколки, които закупите - 5 за 14 лв, 10 - за 24 лв или 15 - за 34 лв. 
 
Най-забавно е да си организирате приятелско състезание от 6 или 8 човека. То включва 3 квалификационни обиколки и 10 състезателни. Пистата пуска и различни промоции като ученически намаления и клубни карти, с които да помогнете на бюджета си. А когато натрупате умения можете да се запишете и в сезонните любителски шампионати. 
 
 
 

Полет с балон 

В сайтовете за групово пазаруване често пъти има ваучери за екстремни спортове - полети с парапланер, скокове с бънджи, издигания с балон, организирани от различни клубове в България. Проблемът с тях е датата - може да се наложи да чакате с месеци докато даденият клуб организира събитие в Пловдив. Затова, ако искате да тествате смелостта на приятелите си предлагаме друг вариант - полетите с балон в белоземския клуб „Феникс“.   
 
Полетите се извършат от летище Белозем, на 40 км от Пловдив.Изберете между издигане, по време на което балонът е привързан към земята или свободен полет в рамките на половин или един час. За романтично преживяване можете да заведете половинката - ще ви струва 300 лв за 30 мин., или пък да отиде с по-екстремните си приятели за забавление и щури въздушни снимки - могат да се качат до четири човека.
 
 
 

Скално катерене

В града на тепетата имате възможност и за скално катерене. Туристическите дружества имат клубове, които организират курсове за начинаещи. Алпийски клуб Пловдив към ТД „Еделвайс“ е един такъв, където можете да се запишете за 130 лв на човек. В рамките на месец има по едно теоретично и едно практическо занимание седмично (с осигурена екипировка), така че да усвоите базовите умения в този спорт.
 
Тренировките се провеждат на различни локации - на Джамбаз тепе, по скалите над Понеделник пазара, на Сахат тепе, над стълбите на Каменица, на Бунарджика, а по-рядко и по Младежкия хълм и в местността Бряновщица край Бойково.