Изграждат полева болница в пловдивския затвор. За това сигнализираха източници на TrafficNews от мястото за лишаване от свобода. По думите им, от сутринта в киносалона се внасят легла и позиционира едно до друго. Тече и мероприятие по дезинфекция в помещението. 

Припомняме, че старшина от надзорно охранителния състав на пловдивския затвор е болен от коронавирус.  Той е познат сред затворниците с прякора Малкия Шрек. Бил е откаран  в болница. По непотвърдени данни има и втори надзирател с положителна проба за COVID 19.

 Втори и трети пост са запечатани, а затворниците в тях изолирани.  Те нямат право да отиват в останалите част от затвора, а храната им се носи по килиите. Оказва се, че преди да бъде диагностициран, надзирателят е участвал в мероприятие по раздаване на порционите храна.

Според наши източници, цялата акция по изграждането на полевата болница протича спокойно, но никой не дава обяснение по каква причина се обособява такава. Паниката зад решетките расте, тъй като до този момент затворници не са тествани. В затвора маските са кът, както и ръкавиците.

От Областния кризисен щаб съобщиха, че надзирателят е на домашно лечение.

Напрежение в пловдивския затвор след случая нa COVID-19, запечатаха два постаЗаразеният надзирател участвал в раздаването на порционите преди да бъде тестван