27-годишната Антония Лукова от Калояново е обявена за национално издирване. Според полицията, в действителност тя е шофирала колата, предизвикала верижната катастрофа между селата Труд и Граф Игнатиево. По неофициална информация издирваната има богато досие от нарушения на пътя.

По-рано днес Районната прокуратура в Пловдив разкри истинския извършител на катастрофата. Свидетелски показания и записи от видеокамера са предотвратили опита за подмяна на шофьора, който предизвика тежкия пътен инцидент. Събраните до момента материали от охранителни камери показват, че катастрофиралият джип е бил управляван от млада жена, а не от мъжа, който се представя за виновник за катастрофата.

Арестуваха надрусания шофьор от мелето в село Труд СНИМКИПроверяват дали 27-годишният мъж е карал джипа, предизвикал катастрофата

Пред TrafficNews.bg пострадали  в мелето разказаха, че водачката се е опитала да прехвърли вината върху свой приятел. Той самият е пристигнал на мястото на инцидента с такси. Трима души остават в болницата след инцидента на пътя Пловдив-Карлово, при който пострадаха 8 души, между които и 4 деца.

Пострадал при мелето край Труд: Дрогиран опита да прикрие вината на млада шофьоркаМайката на момичето е сред най-тежко ранените