Христо Петров, известен като Ицо Хазарта заяви, че е бил заплашван „да изгуби най-ценното, което има”, ако подкрепя Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви самият той на парламентарната трибуна.

„ Вероятно някои от вас знаят, че са тоя в страни от политиката. Когато получих покана да се присъединя в ПП от Кирил Петков бях впечатлен от неговата биография, неговия разказ. Но той не бе достатъчен, за да повярвам в успеха.  Направих нещо друго, с голяма част от вас се познаваме,  с други сме приятели. Познавам вашите началници,  вашите спонсори….

Та попитах ги що за хора са Кирил и Асен, и защо не трябва да им вярвам.  Не получих нито една информация по този въпрос, но получих едно недвусмислено послание, ако подкрепям Кирил Петков и Асен Василев ще  загубя най-ценното нещо, което имам.  Това бе най-силната мотивация да заява, че моето място е тук, в този отбор, който ще работи за България. Аз съм нормален човек и изпитвам страх, по-често отколкото ми се иска. Но Асен Василев веднъж ми каза нормално е да те е страх, но има неща, които са по-важни от страха”, каза Петров.