След сигнала на TrafficNews.bg, в който ви разказахме за самотна майка, която има нужда от физическа помощ за сина си, заместник-кметът Георги Титюков и Надя Танева, директор на дирекция Социално подпомагане, са разговаряли с БЧК, откъдето са поели ангажимент да се грижат за детето, докато майката е в болница.

По-късно днес от БЧК ще посетят адреса, ще говорят с майката и ще се разберат за последващи действия.

Припомняме, че самотна майка не моли за финансова подкрепа, а за внимание от няколко часа и физическа помощ. Синът й Цветомир е прикован за инвалидна количка още от 11-месечна възраст. Момчето може да движи единствено главата си и китките. Пловдивчанката се грижи сама за него. На помощ й се притичва единствено нейната майка, която е на преклонна възраст.

Преди няколко седмици обаче майката е приета по спешност в болница, където е претърпяла операция. Още на втория ден тя е поискала да бъде изписана, тъй като няма кой да се грижи за детето й.

В момента жената има нужда от нас. Не става дума за пари, а за физическа помощ поне два пъти дневно за по час. Цветомир трябва да бъде вдиган от леглото до количката си всяка сутрин. Следобед пък трябва да бъде качван в кола, за да посещава рехабилитации. След операцията майка му не може да върши това сама.

Още по случая може да видите ТУК