До 14 септември хиляди пътници по линията от София до Пловдив, обслужвана от "Витоша Експрес", могат да останат без превоз. Това разказа шефът на Автогара Юг Веселин Дошков.

„400 пътници само днес са потърпевшите от Витоша експрес. Разбрахме тази сутрин от колегите на касите в София. Те сигнализираха, че автобуси няма да тръгват“, разказа Дошков. Той е провел разговор със зам.-министъра по транспорта за ситуацията. С колегите си също дискутирал проблема. И утре се очаква мнозина да останат без превоз. 

Както по-рано днес ви съобщихме, договорът между Софийска община и фирмата е прекратен. Причината - фирмата е спечелила договор за линията, обявявайки "невъзможната" цена от 6,86 лева, но всъщност билетът до София е два пъти по-скъп заради начислени такси.  

Защо плащаме по 14 лева за автобуса Пловдив – София при цена на билета под 7 лева?„Витоша експрес” грабна обществена поръчка с двойно по-ниска цена, но си начислява различни „такси”

Проведена е нова поръчка, която е спечелена от пернишка фирма. Тя обаче ще започне превоз на 14 септември. До тогава съдбата на пътниците е неясна.

Дошков увери, че ще направят всичко възможно проблемът да се реши. До тогава всеки, закупил предварително билет по линията, ще получи парите си обратно.

„От сутринта колегите ни връщат парите на потърпевшите. Нямаме обаче точна бройка. Според служителите на касата мнозина са пренасочени към БДЖ”, добави шефът на гарата.

Отчаяни пътници са предпочели и комбиниран превоз или таксита.

Алтернативи остават рейсове, които пътуват от Бургас към столицата.

Какво каза още Веселин Дошков, може да видите във ВИДЕОТО:

Спряха автобусите между Пловдив и София! Пловдивчани чакаха с часове на автогарата СНИМКИПрекратиха договора на „Витоша Експрес” след публикации на TrafficNews за драстични нарушения