Простреляното дете на година и половина от Враца е в тежко състояние, като медици от „Пирогов“ се борят за живота му, съобщава Нова ТВ. От най-голямата спешна болница у нас посочват, че мултидисиплинарен екип прави актуална оценка на състоянието на детето и полага всички необходими усилия в борбата за живота и здравето му.

Изстрелът в главата на детето е произведен от 12-годишно момче, което неволно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело огън. Момчето е брат на майката на пострадалото дете.

В лечебното заведение са и родителите на пострадалото дете, които са около 20-годишни. Те обаче отказаха да разкажат подробности за случилото се, но заявиха, че изстрелът е произведен в следствие на инцидент.

В същото време от пресцентъра на военното министерство съобщиха, че  хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) изпълни успешно задачата за авиомедицинска евакуация.

По искане на министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната, бе изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, за да бъде превозено пострадалото дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ.

Хеликоптерът излетя в 18.25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се приземи в София в 19.45 ч. С него бяха превозени медицински екип и пострадалото дете, което е отведено в столична болница, дoбавиха от министерството.

 

Дете на годинка е простреляно в главата във Враца, откараха го с хеликоптер към София