Годината започва с пролетни температури в Пловдив и на много места в страната. Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често значителна, но без съществени валежи.

Ще е ветровито - с умерен, след обяд в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. В Пловдив - до 15°. Атмосферното налягане през деня ще се задържи по-високо от средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд предимно значителна. Само на изолирани места ще превали слабо. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.