Измина една година от жестоката трагедия, в която едно 11-годишно момиченце бе блъснато и убито намясто в пловдивското село Първенец. Към днешна дата, водачът на джипа, причинил инцидента - Димитър Йовчев не е получил обвинителен акт, научи TrafficNews.bg

 Ангелина бе ударена от джипа на Димитър на път за училище. 56-годишният мъж, който е бил зад волана на джипа "Сангйонг", не успял да овладее колата и загубил контрол. Спирачките на заледения участък не помогнали, а за зла участ на пътя по същото време били 31- годишната Иванка Петрова и малката Ангелина. Колата ги ударила, като детето загинало на място, а майката е откарана е откарана в болница. Инцидентът стана на 20 декември миналата година.

Преди дни е предявено разследването на обвиняемия и пострадалите. Следва разследващия орган да изпрати с писмено мнение делото на наблюдаващия прокурор, който след като го получи трябва да повдигне обвинение с обвинителен акт. Това разказаха пред наш репортер адвокатите на почерненото семейство Петрови - Павел Михайлов и Ганчо Толев.

Обвинението, което трябва да получи Йовчев е за причиняване на смъртта на единадесетгодишната Ангелина  по непредпазливост при управление на МПС.

57-годишният шофьор не се признава за виновен.

„Това обстоятелство е необяснимо. А ако пледира, че е невинен ще бъде изключително цинично. Въпроса е дали дееца осъзнава какво е причинил. Едно щастливо дете е отивало да сподели поредния ден със съучениците и учителите си, а е останало завинаги на 11 години”, сподели пред наш репортер адвокат Михайлов.

Загубата на детето, тежи и до ден днешен в семейство Петрови. Ангелинка е била само на 11 години, много добра ученичка, с безупречно поведение, с интереси и мотивация за учене. Най-много е обичала да рисува, най-вече на малката си сестричка Христина, с която са били изключително близки и привързани една към друга.

След смъртта й родителите й са изпаднали в дълбока депресия и криза. Болката от загубата на дъщеря им е непоносима, все още не могат да повярват и приемат факта, че дъщеря им повече няма да се върне в къщи.

Адвокатите коментира, че финансови претенции могат да имат евентуално към застрахователя. 

„ Загубата на дете е най-тежката загуба, която никога не може да бъде преодоляна. Това е една изключителна трагедия за хората, като за съжаление обезщетение в какъвто и да е било размер не е достатъчно да обезщети техните страдания. Те искат просто справедлива присъда”, категорични са адвокатите.

Те очакват в началото на новата година да бъде даден старт на делото.

Съдът остави свободен шофьорa, който блъсна дете в Първенец, наложи му подписка ВИДЕОВсеки момент ще рухна. Много съжалявам, каза 56-годишният Димитър Йовчев

Ангелинка не успя да стигне до училище, джипът я остави завинаги на 11 години СНИМКИСпоред очевидци шофьорът е истински рецидивист на пътя - имал още две катастрофи

Ангелинка издъхнала в ръцете на майка си, жителите на Първенец искат смърт за водача ВИДЕОНе я пипайте! Искам си детето!, крещеше бащата на пометеното момиченце

Адвокатите Павел Михайлов и Ганчо Толев: