„Димитър Стоянов е убит с гладкоцевна пушка 12-ти калибър от близко разстояние.”. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и така потвърди новината, която TrafficNews.bg  съобщи първи още снощи, че килърът, който ликвидира Лудия , е стрелял по него с ловна пушка. Той явно е бил запознат с движението на набелязаната жертва и с графика му. Стоянов се е прибирал в дома си, когато убиецът стрелял по него няколко пъти. Спортистът е издъхнал на път за болницата.

Новината и ВИДЕОТО към нея - ВИЖТЕ ТУК

"Лицето е известно на органите на МВР", съобщи още главният секретар.
Полицията и прокуратурата в Пловдив разследват показното убийство на Димитър Стоянов по прякор Лудия. Малко след полунощ полицията откри опожарен автомобил в покрайнините на парка, с който най-вероятно се е придвижил убиецът на Стоянов. Прякорът „лудия” той печели заради смелостта си да се изправи срещу всеки съперник.

„Необяснимо е направо, нито знам да е имал някои врагове. Винаги е бил коректен в абсолютно всичко, както и в спорта, така и в бизнеса.”, разказа пред TrafficNews.bg Дидо, който е един от неговите приятели.

Димитър Стоянов е наричан бащата на ММА в България. Постигал е победи срещу боксьори като Кубрат Пулев, разказват в залата, в която е тренирал.

„Със сигурност не е имал нищо – не е имал заплахи, нищо. Имаше планове да прави зала, да тренира, да развива спорта, да помага на който с каквото може, сега сега загубихме един истински човек, един истински спортист, който е пример за всеки един от нас.”, разказа Арман Хакобян – приятел на убития.

Убитият е имал заложна къща в пловдивския район Тракия. Бил е съпруг на топмодела Роси Черногорова. Той е дарявал значителна част от средствата си на спортни клубове.

През по-голямата част от деня районът около местопрестъплението продължи да бъде отцепен. След като мина и вторият оглед, можеше от близо да се видят пораженията по прозореца на входа, до който е разстрелян Стоянов. Той е пробит на няколко места, а по земята стояха следите от кръв.

Куршумите в стъклото на входа на кооперацията - ВИЖТЕ ТУК

Какво разказаха още приятелите му - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg