С първото заседание на Министерски съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. С тези думи служебният министър-председател Димитър Главчев откри първото заседание на воденото от него правителство.

"Като служебно правителство това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки конституцията и законите и в тясна координация с ЦИК. Честността на вота е без алтернатива. Затова опитите за купуване на гласове и опорочаване на вота ще срещат нашата твърда съпротива. Служебното правителство организира изборите, но не участва в тях. Предстои меко казана напрегната кампания. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство", посочи Главчев.

На днешното заседание министрите гласуват план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни.

Още при встъпването си в длъжност новият служебен финансов министър Людмила Петкова заяви, че план-сметката за предстоящия вот 2 в 1 възлиза на 100 млн. лева