„Държавата е взела всички необходими мерки, за да се повиши сигурността на производството и на хората в отбранителната промишленост“, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов след инспекция във ВМЗ „Сопот”.

Мащабната проверка на няколко държавни институции бе инициирано след взрива в оръжеен склад в Карнобат, собственост на Емилиян Гебрев.

„Предприятията работят и хората са в безопасност, държавата е взела всички мерки и местна власт и ръководствата на заводите, за да сме сигурни, че хората работят при максимални нива на сигурност. Няма в момента потенциален риск за производството, то работи на максимален капацитет“, каза още Богданов.

Според икономическия министър ще има допълнителна охрана, включително и с жива сила на подобни складове и цехове. Продължават да бъдат водени разговори, тъй като Военнопромишленият комплекс е ключов за българската икономика. Ще има посещения в обекти в Казанлък и в Трявна, стана ясно от изявлението пред медиите. 

Не е изключена версията за атентат в завода за боеприпаси в Карнобат. „На този етап не можем да си позволим да изключваме каквато и да било версия. Все още не сме започнали оглед на местопроизшествието и съпоставим факти и обстоятелства с миналогодишния инцидент“, коментира главен комисар Атанас Илков, директор ГД Национална полиция.