Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони в Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за юли.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В Пловдив ще бъде предимно слънчево, минималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса, а максималните между 28 и 29 градуса.