Засилени мерки за сигурност ще контролират опазването на обществения ред и ще регулират движението по прилежащите пътища на парк "Лаута" във връзка с провеждането на Народния събор в Пловдив. 

Превенцията и свеждането на риска до минимален ще започне с поставяне на мобилни и стационарни камери за скорост, които ще следят шофьорите през целия уикенд на провеждането на традиционното събитие (12-13 май). 

Ограничението от 50 километра в час трябва да се спазва стриктно от всички, посочи кметът на район Тракия Костадин Димитров. Организаторите Димитър Михов и Петя Михова са поставили и специален винил в началото на отсечката от булевард "Санкт Петербург", чрез който шофьорите се призовават да не превишават максималната скорост за движение в градски условия. Именно на този булевард миналата година водачката на джип Катя Лерца уби пътен полицай. 

От администрацията завиха, че са предприели всички мерки съвместно с МВР, за да има регулация, както за пешеходци така и за движещите се автомобили. Ще бъдат поставени специални обезопасителни и обозначителни конуси, подготвено е и пространство за паркиране в най-дясната лента на булевард "Санкт Петербург". 

"Това, което сме направили е да се погрижим да няма пътни инциденти, молим се и на Господ да ни помогне в това наше начинание", подчерта Димитров. 

Очаква се посетителите на Народен събор Пловдив да бъдат десетки хиляди. 

Вижте повече за събора и пълната ПРОГРАМА - ТУК!