В първия ден на седмицата времето остава топло с температури до 18 градуса, но през седмицата се очаква сериозно захлаждане и дъжд. 

Днес от запад облачността ще се увеличава и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Привечер на места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните ще останат високи - между 13° и 18°.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и привечер на места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 метра – дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Тази седмица се очаква максималните температури да паднат до 7 градуса. 

Във вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Източна България. Със северен вятър ще прониква студен въздух и дневните температури в Северна България ще се понижат значително, а в Южна ще са все още сравнително високи. През следващите дни вятърът ще се ориентира от изток. Температурите навсякъде ще се понижат.

В сряда над източната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява, а над западната ще се задържи значителна, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд.

В четвъртък ще е без валежи, повече слънце ще има над Западна България. В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишат. Ще бъде предимно облачно. Има повишена вероятност за валежи на много места в цялата страна, а в събота вечерта и през нощта срещу неделя и да са значителни по количество.