Поредният случай на шофьор с алкохол на пътя, този път длъжностно лице. Според източници директорът на Областната земеделска служба в Ямбол е с отнета книжка и свалени номера на колата след полицейска проверка, при която дрегерът е отчел алкохол над допустимото.

На десети февруари след полунощ в Елхово полицаи спират лек автомобил. Зад волана е жена, а дрегерът отчита, че е пила. Случаят не е отразен в полицейския бюлетин -  след наше запитване от полицията в Ямбол обясниха, че жена е заловена с под 1,20 промила, за което има административно производство.

Според източници на БТВ алкохолът е 1,15 , а нарушителят е Донка Георгиева, директор на Областната дирекция „Земеделие“ . Затова я потърсихме.

По телефона Донка Георгиева заяви, че е искала кръвна проба, но полицаите не ѝ дали възможност.

„Не съм пила. Кръвна проба не ми дадоха възможност да дам, аз не съм отказала кръвна проба. Трябваше да ми подготвят документите, да се разписвам и докато тече времето, те ме занимаваха с други неща служителите на МВР“, каза Донка Георгиева, директор на Областна Дирекция „Земеделие“ в Ямбол.

Защо тогава не сте далакакво стана?

Просто времето изтече.  

Случаят стигна и до Народното събрание като въпрос от депутата Димитър Иванов към земеделския министър дали е морално такива служители да са част от системата. Народният представител днес каза, че втора седмица няма отговор.