Клиниката по педиатрия на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив получи наградата „Педиатрична клиника на годината“ за 2019 г. Призът беше присъден от Българска педиатрична асоциация.

Началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов прие престижното отличие.

В категорията бяха номинирани още Клиниката по детска кардиология МБАЛ НКБ и Детска клиника МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Българската педиатрична асоциация връчва Годишни награди за трети път. Тази година официалната церемония се състоя на 3 декември в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН и на нея присъстваха над 160 гости – медицински специалисти, представители на неправителствени организации и на бизнеса.

С награда „Цялостен принос в развитието на педиатрията в България“ бе отличена доц. Софи Пинкас, която отдава целия си живот на това да помага на хората като лекар педиатър. Тя прие наградата с истинско вълнение и изказа благодарност към своите учители.

"През годините на прехода детското здравеопазване изпадна в много лошо състояние, в криза, то бе оставено без помощта на държавните институции. Необходима е много сериозна работа, за да се подобрят показателите на детското здраве и за да се реформира цялата организация на педиатричната помощ", каза тя.