Ако има партиен проект „Движение Трите март”, той трябва да е отделен. Това заяви премиерът Николай Денков от Брюксел, където е за ключова среща на държавите от ЕС.

„България е парламентарна република. Всяко едно легитимно партийно представителство би трябвало да бъде обогатяване на демокрацията. В този смисъл трябва да приветстваме всяка демократична форма. Би ме притеснило, ако се окаже, че е партия, която се оглавява буквално или недиректно от Президентството. Това е нарушение на Конституцията. Ако има партиен проект, трябва да е отделен от Президентството”, заяви Денков.

Той категорично отхвърли твърденията на вицепрезидента Илияна Йотова, която преди дни заяви, че на президента е предлагано да стане част от „сглобката”.

„Никога, по никакъв начин и по никакъв повод от страна на ПП и ДБ не е отправяно такова предложение. След като Борисов заяви вчера, че и от тяхна страна не е представяно, това означава, че някой си е измислил конкретния сюжет, за да можем сега да си задаваме подобни въпроси”, каза Денков.

За обвиненията на Делян Пеевски за „потоци пари към президентството”, Денков каза, че на този въпрос трябва да отговорят службите.

„Аз такива доклади не съм получил. Но съм ви казвал и за „слепите петна” – едното е корупцията. И аз задавам въпроси...”, коментира премиерът.