Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев и заместник-министърът на земеделието Крум Неделков дават брифинг във връзка с фитосанитарния контрол на "Капитан Андреево". На място е и директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов.

Проблемът с камионите го заварихме още с встъпването ни в длъжност - от 2.08. То ескалира някъде около петък, но в събота през нощта бе разрешен. Камионите преминаваха с известни затруднения", заяви министър Демерджиев , цитиран от БНТ.

На място има екипи на жандармерията за да поддържат обществения ред, тъй като възникват конфликти между различни служители на дружества и държавната агенция.

"Трафикът се възстанови след намесата на жандармерията. Подадени са десетки жалби и от двете страни. Всяка от страните обвинява другата в различни противоправни действия, включително присъствието на лица от частното дружество, които заплашват физически служители на БАБХ", уточни Демерджиев.

Имаме сключен договор с една от фирмите и с нейната претенция, че тя може да извършва широк периметър от дейности вкючително товаро-разтоварна дейност. В решението на ВАС имаше записанинеща, които ние трябваше дадопълним. беше пусната една заповед която дни беше обект на обсъждане, така е да бъде максимано правно издържана и очаквахме, че фирмата ще се съобрази с нея", обясни директорът на БАБХ проф. Даскалов.