Дъщерята на убития мъж във Врачанско публикува пост във фейсбук и поиска възможно най-тежкото наказание за убиеца. "Не мога да опиша болката, гнева, яростта, безсилието, което изпитвам...Омразата и ненавистта към това чудовище...Три дни чакам да вида обезобразения си баща и да го изпратя... А е толкова рано, не съм готова... Дали ще има възмездие не знам, знам само, че докато съм жива ще се боря това нищожество да изгние в затвора! Някой би казал, че това е малко, "око за око...Както всеки човек и аз се надявам да има справедливост и този изрод да бъде съден по чл. 116 и да влезе до живот без право на замяна! Ще си платиш, гадино! Ще платиш скъпо за убийството на баща ми!", пише младата жена, която има две малки деца.

Убиецът е криминално проявен и наркозависим, като вече му е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Младежът ще остане в ареста за 72 часа, след което от прокуратурата ще поискат налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тялото на Пелтешки бе открито около 8.30 ч. във вторник, затрупано с клони и храсти, в местността "Долно ливаде" на пътя между Мизия и село Гложене. Там бил спрян и лекият автомобил на жертвата, който бил без регистрационни номера. При оглед на трупа, извършен от лекар, са констатирани следи от удари по главата с тъп предмет.

Няколко часа по-късно - около 15 ч., в полицията в Мизия се появил 21-годишен жител на града, който заявил, че е наел от центъра на Мизия 61-годишния Валери с частен автомобил да го транспортира до Оряхово. По думите на младия мъж, по пътя на водача на автомобила му прилошало и изгубил съзнание, и младежът го изоставил в затревен участък в близост до пътя, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.