Държавата ще търси възможност да преструктурира сумите, които дължи на пътностроителните фирми. Исканата от тях индексация по договорите ще бъде уточнена до 10 дни. Това стана ясно след срещата на пътните фирми с министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, предаде БНР. Председателят на Браншовата камара "Пътища" Стефан Чайков обясни, че могат да бъдат платени само част от дължимите суми:

"От тези 720 милиона, за които говорихме до този момент, 520 са безспорни, че не могат да бъдат платени, за съжаление. 200-те милиона по наше мнение на попадат в обхвата на решението на Народното събрание."

Министър Иван Шишков заяви, че се търси вариант да бъдат обявени търгове само за зимното почистване на пътищата::

"Правим всичко възможно там, където има извършено строителство по големите обекти - "Хемус" - 1, 2 и 3 се строи - ще бъде направено всичко възможно да се плати, така че да не се забави строителството на големите инфраструктурни обекти. Възложил съм в рамките на следващите 10 дена да имаме готова тръжна документация за обявяване по съкратената процедура на търгове само за зимно почистване".