Днес отговорихме на въпроса след изборите и евентуална нова конфигурация в парламента да сме наясно какви са нашите приоритети и с какви партии, които споделят подобни приоритети бихме могли да говорим заедно. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Не се събираме за да се харесваме - събираме се за да на базата на ясно поставени цели да направим нищо за държавата и да отговорим на очакванията на хората", подчерта той.

По думите на Митов високите цени на горивата в момента "наливат пари в сметките на "Лукойл" и "Газпром", а по отношение на газа трябва да помислим и за собствените си залежи.

"Трябва да започнем да обръщаме внимание на находищата в България, включително на шистовия газ", коментира той.

Макар именно ГЕРБ да забрани добива му преди години, днес Даниел Митов заяви, че технологиите за извличането вече са променени и този дебат може да бъде отворен отново. По въпроса с атомните мощности заяви, че трябва да спре "терорът върху българските граждани и предприятията" с цените на електричеството.

"След изборите, когато седнем на масата за разговор, партиите, които се разпознаят в тези приоритети, сме готови да работим с тях", заяви политикът, като не уточни дали има предвид "Продължаваме промяната".

Митов изрази надежда бъдещият служебен кабинет "наистина да се държи като служебен".