46-годишният Емил Петрво от Плевен има нужда от средства за закупуването на протеза, за да може отново да води пълноценен начин на живот и да се грижи за двете си деца.

Ето и неговия зов за помо:

Имам спешна нужда от помощ, за да мога да живея пълноценно,да работя и да се грижа за семейството си. Април месец ще стана дядо на едно прекрасно момиченце,мечтая за момента, в който ще я видя и гушна,да излезем на разходка,да й чета книжки,да заспим заедно,да тичаме и играем.
На 30.10.2023г. бях хоспитализиран в Нефрологично отделение на болница Св. Панталеймон-Плевен. На 31.10.2023г. около 17ч. по време на разходка ми става много зле,изтръпна ми десният крайник,умирах от болка беше бял като платно,не можех да ходя,започна да ме боли силно корема, гадеше ми се  и повръщах ,изпотявах се обилно. Нямах кръвно на дясната ръка. Виках от болка.

Направиха ми цветен скенер,разчитаха го повече от 2ч. след което 1ч.(по спешност) ме транспортираха до болница Сърце и Мозък -Плевен.Мисля,че ако не се бяха забавили толкова много време,с разчитането и транспортирането нямаше да стигна до това тежко положение.

Установи се, че имам дисекация на аортата. Докторите казват,че 70% от  хора с тази диагноза не стигат до болница,а от останалите 30% ,10% оживяват.
Вечерта в 22:05ч.започна операция за спасяване на живота ми,продължи до сутринта до 7:20ч. Бременната ми дъщеря, която в онзи момент беше в края на 2-ят месец,жена ми и синът ми седяха цяла нощ пред болницата да чакат да свърши успешно операцията. 

След тежката и продължителна операция спряха да ми работят белят и черният дроб, имах проблеми с червата, бъбреците също спряха да функционират и се наложи да ходя многократно на хемодиализа, след която се чувствах много зле,също така имам  хипертония от 16 години която не се повлиява от медикаменти нормално кръвното ми е около 175/90. Изтръпва ми лявата половина на главата,дясната ръка и левият крак.

Имам разрези от гърлото до корема,2разреза  на ключиците и един разрез на крака горе високо,заради гръдната операция трябва да нося гръден колан да притиска гръдният кош,за да зарастне правилно ,трябва да внимавам да не се размести,заради това се налага да спя само по гръб с ръце опънати до тялото,не ми позволяват да работя,да шофирам,да вдигам тежко,да си вдигам ръцете,трябва да бъда неподвижен.

Вкъщи от спалнята до кухнята ходя с проходилка,не ми разрешават патерици, за да не се размести гръдният кош.Което много ми ограничава движенията. Излизането навън ми е много сложно, затова излизам само когато трябва да отида на контролен преглед.
Трябва да се пазя да не настина,защото не мога да кашлям заради гръдната операция. Не мога да се обслужвам сам.Трябва да има някой винаги с мен за да ми помага,да ме заведе до тоалетната,до банята,до кухнята,да ме облече и всичко останало което ми е необходимо.

Състоянието ми в момента ме измъчва много,това да съм зависим от чужда помощ ме подтиска и нямам желание за следващия ден.26дни бях в реанимация,16дни в кардиохирургия. След консултация със съдови хирурзи, осъществени бяха съдови операции,тромбектомия са.тибиалес декстре.Фасциотомия.Ревизио вулнерис.Хемостазис дефинитива.Ексцизионно почистване на рана, инфекция или изгаряне.

В динамиката поради напреднали дефинитивни и необратими исхемични промени в областта на подбедрицата,преценен от съдов хирург като показан за бедрена ампутация по витални индикации и на дата 24.11.2023г. се осъществи Ампутацио феморис декстра.С оглед тенденция за влошаване на бъбречната дейност.

Започнах да се възстановявам бавно едва след като ми ампутираха десният крайник казаха ми,че има опасност да ми се отрови кръвта и краят да е фатален. Ходя през 20 дни  на изследвания и контролен преглед, за да се следят стойностите на бъбреците и състоянието на сърцето.

Моля ви от цялото си сърце да ми помогнете да закупя непосилната за мен протеза,моля ви да ми  помогнете да изляза навън без чужда помощ,да започна работа,да си гледам семейство и да бъда като останалите хора с 2-крайника.
Бихте ли могли да се включите в моята кампания за събиране на средства ? Дарение на каквато и да е сума наистина ще ми помогне да стигна до мечтаната от мен протеза .

Благодаря ви от цялото си сърце!
С обич 
Емил Петров

Ето и сметката, на която може да помогнете на Емил:

ОББ
Титуляр: Емил Веселинов Петров
Банкова сметка: BG30UBBS80021057489450
BIC КОД: UBBSBGSF