Днес Националния пандемичен комитет, който по всичко личи, че ще замени Националния оперативен щаб, ще проведе първо заседание. То ще се проведе в 15 часа в сградата на Министерството на здравеопазването, а след него се очаква и да бъде даден брифинг пред медиите.  

Преди минути Комитетът е създаден със заповед на министър-председателя Кирил Петков.

Според информацията, изпратена днес от Здравно министерство председател на Комитета ще бъде министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

Това е остър завой с първоначалната заявка от преди дни, когато беше съобщение за преформироването на Щаба в Комитет. "Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов", казаха тогава от министерството. 

Вчера със заповед за разпределяне на ресорите между зам.-министрите на здравеопазването, на Йорданов беше дал огромен дял - финанси и контрол върху почти всички важни медицински звена. 

Обновена към 16:45 часа*

След заседанието стана ясно, че е допусната грешка и все пак социалистът със спорна биография и аутсайдер в БСП-Пловдив е ще председателства Комитета. 

След като застана начело на новия „щаб” срещу COVID-19, доц. Йорданов пое и РЗИ-тата и бюджета на МЗСтоматологът взима ключови ресори в министерството на здравеопазването