Ветото на президента беше отхвърлено, така че почвате да строите по най-бързия начин! Това нарежда в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов след като парламентът отказа да се съобрази с мнението на държавния глава за отчуждаването на имоти.
 
Като първа задача Борисов поръча да се започне отпушването на тапата от столичния квартал „Младост“ до автомагистрала „Тракия“. 
 
Той изрежда къде също спешно трябва да се строят други важни участъци. "Както сме говорили- околовръстното на Пловдив, Пазарджик, АМ „Хемус“, Монтана, Видин, Ботевград, Мездра, тези обекти трябва да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", изрежда премиерът.
 
Столична община пък ще получи 15 млн. за доставка и модернизация на метро влаковете. За Габрово са предвидени 4 млн., с които ще се строят тунели и естакади.
 
„За Община Петрич отпускаме 1,4 млн. лв. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане между Рупите и една от най-големите археологически разкопки с изключителна стойност в момента. Кметът ще го разказва по на дълго – Хераклея Синтика“, нарежда още Борисов.
 
„Всички в Гърция, Македония, Сърбия, България са го знаели, че съществува, но от векове го няма. Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват“, добавя премиерът. И доволен обяснява, че на 9 метра от магистралата хората имат възможност да видят уникални разкопки.
 
Малко преди това като първа точка бе обсъдено и одобрено отпускането на допълнителни 500 хиляди лева за катедралата „Св. Прокопий Варненски“ във Варна, която Борисов посети преди дни.
 
„Знаете, че във Варна построихме и е на финала една разкошна катедрала. На последната ни среща владиката поиска половин милион лева, за да може да работят и днес тези допълнителни средства ще бъдат отпуснати“, добавя Борисов.

Снимка: БГНЕС