„Промяната уби България. Перфектната буря ще дойде догодина. Тя ще ни занули докрай. Това на изборите хората трябва да го знаят. Държавата има последни издихания, за да може нещо да се спре”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти случващото се през последните седмици в България при посещение в Димитровград.

„Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент. Говоря ви това от няколко години. Само, че клиентът трябва да има поне мъничко, за да си плати”, посочи Борисов.

Вие вчера видяхте КЕВР даде 60% отгоре на цената на газа, в същото време 800 млн. нов кредит, за да дотират газа. Кой ще върне и този кредит? при положение, че цената вчера на КЕВР е 298 лв., в същото време измамниците играят търг на 320 лв. С каква фирма печели търга?, запита Борисов.

С гръцкия представител на "Газпром", отвърна му пък Делян Добрев. 

По думите му към момента няма изграден обход на Хасково и Пловдив, а зводите един по един спират работа.

„Защо не ни показаха как се строи? Покажете ми за година и половина вашето! Нито един търг не е игран, нито една процедура. Гордостта им е че са спрели „Хемус” и Велико Търново-Русе”, добави Борисов.

И добави: „Колкото и да се мразим с Радев и неговото правителство не заслужава това. Виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотация. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам”.