Изгодна нощувка по морето може да са намери и преди края на скъпия сезон. Ако искате евтина, чиста и уютна квартира във Варна, потърсете при бабите, които имат вили извън града. Там двойна стая може да се наеме за 40 лева на вечер, показа проверка на TrafficNews.

 Къщите са с овощни градини, терасите са с гледка към морето, някои имат и басейн в двора. А до плажа се стига за десетина минути.

 Закуска обикновено не се предлага, но ако помолиш домакините за палачинки или пържени филийки, те няма да откажат срещу дребна сума. Който има желание, може и сам да си сготви.

В същото време желаещите да са в центъра на града могат да наемат стая в хостел за по-евтино. Двойната върви между 50 и 100 лева за вечер. Ако си на пъпа на Варна до Катедралата, може да платиш и 120 лева за двама. Там закуска също не се предлага, но пък всичко ти е под ръка. В много от хостелите обаче има проблем с хигиената. „За три дни никой не дойде да почисти, имаше и хлебарки”, оплака се читател на TrafficNews.

 Цените на хотелите са от 100 лева нагоре. Морската столица е препълнена с туристи, особено през уикенда. Тази събота и неделя там имаше рок фестивал и всички места за нощувка бяха заети.

 Плажовете са препълнени, като чадърът върви по 5 лева, единствено на „Рапонги” е 8 лв. Вечер пък по крайморската алея не можеш да се разминеш от народ.

 Сега е пикът на сезона, но от  края на август цените започват да падат. Заради отлива на чужди туристи и заради това, че много нашенци избраха да почиват в Гърция, тази година хотелиерите започнаха да ухажват българите и предлагат доста атрактивни оферти.  

 Склонни са да дават до 30% отстъпка, за да може да се удължи сезонът и през септември.