Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е поддържал връзка с Николай Филипов-Ники Митничаря. Това коментира Атанасова по повод разпит на Стефан Банков, който е брат на обвиняемата бивша шефка на митниците Петя Банкова. Това съобщи съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов по БНТ. Разпитът е от досъдебно производство от 2023г.  

Братът на Петя Банкова - Стефчо Банков  е образувал две досъдебни производства срещу Калин Стоянов - когато Банков беше начело на "Вътрешна сигурност" в МВР, продължи Атанасов и се изясни: Едното - че Стоянов живеел в засекретена квартира, което е абсолютно нарушение. Второто - че има връзки с Николай Филипов, по прякор Ники Митничаря. Случайно ли е, че след това почва разработка на ДАНС срещу Банкова, попита Атанасов.

Тази т. нар. афера "Митници" трябва да изпълни няколко задачи. Тя е да отклони вниманието по аферата Нотариуса. Комисията за Мартин Божанов -Нотариуса заглъхна, всички са съсредоточени в тази за "Митниците",коментира Атанас Атанасов.

Любомир Янев разследва убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, разкри Атанасов

Той повдигна въпроса дали Янев и Божанов имат роднинска връзка.