Арестуваният за палежа на българския култорен център в Битоля е певецът Ламбе Алабаковски. Той е бил задържан в дома си и все още е в полицейското управление, пише "Свободна преса".

Ламбе Алабаковски дебютира на сцената на Фолк Фест Валандово с песента „Нема богвум“.

След документиране на случая ще бъде повдигнато обвинение на Алабаковски. Вътрешният министър Оливер Спасовски съобщи, че задържаното лице, което е на 34 години, е признал престъплението.

"Работихме денонощно, за да открием извършителя, взеха се предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, със съдебно разпореждане, беше извършено претърсване на две използвани от Л.А. локации (34) от Битоля, при което са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е лишено от свобода. За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма "извинете", няма защитени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е сгрешил - трябва да носи отговорност!", каза министър Спасовски.

За нуждите на разследването и установяване самоличността на извършителя, полицията започна работа от видеозаписа пред Културния дом и други сгради, в които се е движил заподозреният след пожара, съобщава "Свободна преса".