Районна прокуратура-Първомай внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Петър Николов-Пашката за укриване на оръжия. Известният касоразбивач бе пуснат от затвора преди няколко дни, където излежаваше друга присъда,  а на 15 декември отново бе закопчан.

Пашката е привлечен като обвиняем за вещно укривателство при условията на опасен рецидив, като стойността на имуществото е в големи размери и вещите, предмет на престъплението, са под специален режим.

До момента е установено е, че през месец август 2015  Петър Николов е укрил в село Татарево 13 ловни пушки и автомати, различни видове, и боеприпаси, които са били предмет на кражба, извършена през февруари 2014 в Хасково.

Обвиняемият е бил задържан на 15 декември 2016 г., след което Районна прокуратура-Първомай е удължила ареста му до 72 часа и днес е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Оръжията бяха иззети при операцията през лятото , при която местните полицаи откриха 14 милиона фалшиво евро, накара Главният

Банкнотите бяха открити при специализирана операция на ДАНС, полицията и прокуратурата в язовир  Мечка край Първомай. По време на акцията са иззети и 14 незаконни ловни карабини и автомати и над 3 кг. марихуана. Според прокуратурата фалшивите пари вероятно са свързани с печатницата на Петър Петров – Растера.  Обявеният за най- добрия фалшификатор на евро в света лично от боса на Европол, Роб Уенрайт,  сеедмица по-рано получи 2 години и 8 месеца  присъда от пловдивския Окръжен съд.  Той и кумецът му Румен Николов-Хобота бяха арестувани при операция “Еврото” през май 2011 година. Според главният прокурор Сотир Цацаров,  експертите са открили един и същ „дефект” при банкнотите открити през 2011 и тези, намерени в язовира. На купюра от 500 евро липсва третия ръкав от Халкидическия полуостров, а именно Атон. Според специалисти това е „подписът” на фалшификатора. Който очевидно има страх от Бог, тъй като е не е сложил Света гора върху  ментетата.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg