Делото на алкохолният бос Тодор Неделчев пред Апелативния съд в Пловдив бе отложено за края на месеца. Той обжалва присъдата си от Окръжен съд-Пловдив, която е 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и лишаване от право на управление на МПС за срок от 3 години и 6 месеца. На следващото заседание пред магистратите ще застанат трите вещи лица, изготвили експертизите по делото, за да дадат отново разяснения за инцидента.

Припомняме, че тежкото произшествие стана на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“. При управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Алкохолният бос Неделчев гледа на видео последните минути от живота на жертвата си СНИМКИБизнесменът премаза възрастния мъж в центъра на Пловдив преди една година

По време на делото днес, адвокатите на подсъдимия Неделчев поискаха нова съдебно техническа експертиза, както и провеждането на следствен експеримент. Причините за искането бяха, че водачът на колата – Неделчев не е имал видимост към тротоара, където е бил починалия 85-годишен Стамболов. Поискана бе и нова експертиза на видеозаписа, която да отговори на въпросите имало ли е знаци, обозначаващи препятствия или намаляване на скоростта.

Според държавното обвинение и частния обвинител, тези искания са неоснователни.

Самият Тодор Неделчев поиска досието на жертвата от КАТ-Пловдив. По думите му Стамболов е бил с принудително отнета книжка, както и със забрана да управлява каквото и да е превозно средство.

„Искам да се изиска досието на починалия. В КАТ е постъпил сигнал от шефката на ТЕЛК, която е уведомила органите на реда, че мъжът е със 100% глухота и 87% слепота. Не може да има забрана да управлява дори колело и да тръгне с такова”, заяви алкохолният бос пред магистратите.

Неделчев е един от собствениците на винзавод „Джиро Трейд". Преди фаталния инцидент водачът има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

В същото време срещу алкохолния бос върви още едно обвинение, за производство на фалшиви пари. 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата, съобщиха на извънреден брифинг от Специализираната прокуратура Иван Гешев. Тогава Неделчев бе задържан, като при първото обвинение той бе пуснат под гаранция.