Видео с последните минути от живота на колоездача, убит от алкохолния бос Тодор Неделчев край Морадо, бе показано в съда по време на днешното заседание, предаде репортер на TrafficNews.bg. Делото в Окръжния съд срещу бизнесмена е на финалната права, след като инцидентът стана преди една година на 13 юли.

От кадрите, показани в залата, се вижда как възрастният мъж си купува мляко и го натоварва на багажника на колелото, минути след това става и фаталният сблъсък, който също се вижда.

Припомняме, че на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“, при управление на автомобил  „Нисан Навара“, Неделчев е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишен мъж, който е карал велосипед.

Неделчев е един от собствениците на винзавод „Джиро Трейд". Преди фаталния инцидент водачът има зад гърба си над 30 наказания за нарушения на пътя - фишове и наказателни постановления. Голяма част от тях са за превишена скорост. 

Прокуратурата поиска  затвор от 2 до 6 години, като следват пледоариите.

В същото време срещу алкохолния бос върви още едно обвинение, за производство на фалшиви пари. 34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата, съобщиха на извънреден брифинг от Специализираната прокуратура Иван Гешев. Тогава Неделчев бе задържан, като при първото обвинение той бе пуснат под гаранция.

Невероятните (престъпни) приключения на алхолния бос Тодор Неделчев - Седмака ОБЗОРСлед като излежа присъда за 5 поръчкови палежа, сега собственикът на „Джиро Трейд” се оказа главатар на банда фалшификатори

Бопаджии нахлуха в дома на алкохолния бос Тодор НеделчевУниформените блокираха улица в село Първенец

Фалстарт на делото срещу алкохолния бос Тодор Неделчев, убил колоездач в ПловдивБизнесменът не можел да бъде открит на посочените от него адреси