Съдът определи мярка "подписка" за актьора Христо Шопов. Той беше обвинен за закана за убийство срещу съседката си Патриция Тийвс.

От доказателствата по делото не стана ясно Шопов да е изричал репликата "Ще те застрелям в лицето с пистолета си" и да е насочвал пистолет. Самата Патриция не е заявила категорично, че Шопов е насочил срещу нея оръжие, а изразила съмнения, че той е държал в лявата си ръка пистолет. По думите на адвоката на Шопов - Ина Лулчева - актьорът е десничар.

Пострадалата е предала два видеозаписа от телефона си. В хода на досъдебното производство записите са прегледани. На тях обаче не е заснето Шопов да държи пистолет или да изрича коментираната реплика. В протокола за оглед е посочено, че Шопов е държал връзка ключове.

Относно словесната закана за убийство (Ще те убия, Im gonna kill you) и това, че Шопов е хванал с ръка под брадата Патриция, блъснал я в ограда и я съборил на земята - в медицинската експертиза е посочено, че нараняванията на Патриция са от нощта на инцидента. Съдът прие, че репликата е изречена в хода на конфликта.

Самата Патриция не е съобщила за предходни пререкания с обвиняемия. В показанията си, тя е посочила, че с Шопов не са се поздравявали и че той говори английски език. Няма данни Тийвс преди това да е подавала сигнали към Шопов и другите съседи, предаде БНТ. 

Актьорът Христо Шопов е с повдигнато обвинение за закана за убийство, остава в арестаЗа престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода"

Заплашената от Христо Шопов жена: Каза, че ще ме убиеСпорът избухнал заради паркиране