Още един басейн в Пловдив попадна в „черните списъци” на НАП. Проверките по комплексите за релакс и забавления не спират, макар фокусът на данъчните да е съсредоточен по родните курорти. През изминалата седмица агентите на фискалното ведомство са посетили редица търговски обекти.

На няколко дружества са били съставени предписания за констатирани нарушения. Едно от тях е „Дайли” ООД, стопанисващо плувен комплекс „Нептун”.

В „черните” списъци на приходната агенция за фирми заплашени от принудителна мярка запечатване, попадна и пекарна в сърцето на Пловдив.

През изминалия отчетен период, служители под прикритие посетили плажът, намиращ се в квартал Кючук Париж и по-точно на булевард „Никола Вапцаров”. Минути след влизането на агентите, те се легитимирали и започнала проверка. Констатирани са редица неточности и нарушение, свързано свързани със Закона за ДДС.

На управата на басейна е бил направен протокол, а през седмицата името на дружеството бе вписано в „черните” списъци.  Не е ясно обаче каква ще е съдбата на комплекса, тъй като все още не е изготвено наказателното постановление спрямо фирмата.

В момента плажът не е запечатан. Това бе съобщено от управата на комплекс Нептун. След направената проверка, не е приложена най-тежката мярка спрямо фирмата – принудително спиране на дейността.

„Няма да коментиране нарушенията. Към момента басейнът работи и няма за напред да бъде запечатван”, заяви мениджърът.

В рамките на месец това е трети комплекс, влязъл в полезрението на данъчните. Първи в графата за неизрядни данъкоплатци попадна басейнът в Белащица – „Свети Георги”. Последва го и този на Околовръстното - Бар-басейн „Колибри”.

И двата комплекса не са запечатани, като дружествата тепърва ще се сдобият с наказателни  постановления.

  В разгара на лятото: НАП погна басейните, спипаха комплекс край Пловдив в издънкаВ „черните” списъци попаднаха още известно заведение за бързо хранене, автомивки и магазин за дрехи

Още един от популярните басейни край Пловдив влезе в „черните списъци” на НАПНаправена е била проверка, при която са открити нередности

Под ударите на НАП попадна и пекарна в Кючук Париж. Търговският обект се намира до Събота пазара и е единствена в района.