"Никога не е имало лична среща между мен и гръцките бизнесмени, никога", заяви пред БНТ адвокатът и съдружник на Нотариуса.

"Явно са решили да се възползват от ситуацията, от това, че името ми излезе по случая с делото "Луковит" и Мартин Божанов. Защо ме наричат така, аз как да коментирам?", попита Велимир Атанасов.

Всъщност познавате ли ги?

"Познавам ги, защото водим четири граждански дела и отделно още наказателни дела, така че ги познавам по взаимно дет се казва."

Как са протичали контактите Ви?

"Никога не е имало лична среща между нас, никога. И това ми е много интересно и държа въпросните господа като правят квалификации, отправят всякакви твърдения, да кажат ясно и категорично къде точно аз съм се хвалил с някакви контакти от всякакъв вид, с който и да било", попита Велимир Атанасов. Къде се е провела тази среща, при какви обстоятелства и кога? Защото такава среща не е имало. Така, че ми е много интересно какво ще кажат!", акцентира адвокатът на Нотариуса.

Всъщност Вашето име е споменавано в контекста на една схема за изнудване, рекет. Това как ще го коментирате?

"Бях адвокат по въпросното дело. Нещата, които са се случили в залата са протоколирани, има протоколи. Водени и подписвани лично от председателя на състава за това, което е ставало в залата. Тъй като аз слушах много подобни твърдения, в които доколкото съм чул г-жа Цариградска не е отправяла някакви твърдения за мен. Не мога да говоря за това, което се е случвало извън залата. Нито като потвърждение, нито като отрицание дали се е случвало. Това вече има и следствени органи и делото върви. Те вече ще се произнесат".

Какво Ви свързва с Мартин Божанов?

"Бях му адвокат. Бях му адвокат".

А съдружник?

"Отделно от това съдружник съм бил в един определен период, когато обслужвах една банка. Дружествата бях създадени с тази цел, изцяло за представителство по дела, по които аз съм осъществявал представителство. След като приключихме с няколкото дела, които бяха възложени повече няма сътрудничество. Всъщност аз пиша 2018, но по-скоро периодът е 2017-2018. След това почти нямаме контакт с него. А, довършвах делата, които бяхме започнали, но вече като негов личен адвокат, тъй като в този период 2017 някъде, ако не бъркам, някъде там той започна развода си със своята бивша съпруга Адриана. Беше тежък развод с множество спорове. И във връзка с това имаше поне три дела, за които се сещам. Те продължиха през времето, но те бяха по-скоро остатък от този период от 2018-та. Не сме имали някаква съвместна дейност".

Имахте ли съмнения или информация, че той е възможно да се е занимавал с някакъв тип незаконна дейност?

"Вижте аз пак Ви казвам - аз бях негов адвокат, така че на този въпрос няма как да Ви отговоря", каза Велимир Атанасов.

А какви са взаимоотношенията Ви с г-жа Невена Зартова?

"Приятелски, така както съм ги посочил. Изцяло приятелски и много дълги. И много добри", каза на финала на интервюто адвокатът и съдружникът на Марин Божанов.