38-годишен шофьор отиде с 2,3 промила алкохол да регистрира автомобила си в КАТ. Оказало се, че миналата година същият е хванат да кара под въздействието на спритна напитка, нямал и шофьорска книжка. Куриозната случка е от Монтана.

„Направил е впечатление на дежурните служители, че е нервен. Употребата на алкохол е установена след възстановяване на регистрацията на колата. След това мъжът е задържан за 24 часа и колата отново е задържана с последяващо отнемане в полза на държавата. В моята практика това е трети подобен случай. Заговявали сме шофьори да идват в КАТ след употреба на алкохол и наркотици”, обясни Елвис Иванов, началник „Пътна полиция” към ОД МВР- Монтана.

Наказанието за подобно нарушение е затвор до 3 години и глоба до 1000 лв.

Припомняме, че подобно действие се разви на територията на Пловдив преди близо две години, когато на 2 август 2022-а мъж отиде да регистрира колата си "Тойота" в КАТ-Пловдив в неадекватно състояние. Заради това му поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително. Последва зрелищен арест. След полеви тестове стана ясно, че Паталенски е дал положителни проби за амфетамини и марихуана. 

След ареста си в Трето РУ той се е опитал да се хвърли от прозореца, но заради бързата реакция на адвокат Чавдар Марев, не се е стигнало до инцидент. Паталенски страдал от биполярно разстройство, разказа сам адвокатът му. 

49-годишният мъж бе обвинен от прокуратурата за шофиране след употреба на дрога, за съпротива при проверката на органите на реда, както и за хулиганство.