7 души са откарани с линейки при катастрофата между два автобуса и микробус край Омуртаг. По първоначална информация, инцидентът е станал на мост в близост до разклона за село Камбурово. Сигнал за катастрофата е бил подаден в 14.53 часа, потвърдиха от полицията.

Няма загинали и хора в тежко състояние въпреки сериозния инцидент, каза пред Дарик Ивайло Константинов, чиято фирма е собственик на единия от автобусите участници в катастрофата.

Има пострадали хора, които са транпортирани в болниците в Омуртаг и Търговище. Със сериозни наранявания е млада жена, съобщава Нова телевизия. Пострадали са и шофьорите на двата рейса.

Автобусите са „Юнион Ивкони", по линията София - Варна, и на "Биомет", по линията Варна - София. Сблъсък е станал, когато микробусът изпреварва автобуса на "Биомет" и се удря челно в този на "Юнион Ивкони".

В автобуса на "Биомет" е имало 26 пътници, като по-тежко е пострадал шофьорът.
Константинов съобщи, че шофьорът на автобуса на "Юнион Ивкони" е с фрактура на ръката, един от пътниците е с охлузвания. 15 са били пътниците в автобуса, съобщи за Нова телевизия Георги Атанасов, мениджър на компанията.

Пътниците, които не са пострадали, ще бъдат транспортирани с алтернативни автобуси.

До отстраняване на катастрофиралите превозни средства от пътното платно и извършване оглед на местопроизшествието автомобилите, които пътуват по първокласния път в посока София, ще бъдат отклонявани от Търговище през Попово. Движението се регулира от служители на сектор "Пътна полиция" в ОД МВР-Търговище и на Районно полицейско управление-Омуртаг.

 

Още новини ТУК

TNS.bg