Веригата магазини T MARKET, която е с най-голямо присъствие в Пловдив, и компанията собственик “Максима България”, доказваща се  ежедневно като отговорен играч на бизнес сцената в условията на криза, правят поредна стъпка за подпомагане на общите усилия за справяне с трудностите на българите по време на пандемията.

T MARKET обяви, че ще осигурява безплатен обяд на 50 крайно нуждаещи се граждани от рискови групи в община Пловдив до края на извънредното положение. Партньор в реализацията на тази добра идея на разрастващата се верига ще е Община Пловдив, която взе присърце инициативата на T MARKET и ще спомогне за нейното осъществяване.

“За нас, като спциално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да се включим в общите усилия да се подкрепят най-пострадалите от пандемията. Наясно сме, че има много нуждаещи се хора, които не могат да си позволят да се хранят пълноценно, затова ще направим така, че да помогнем на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

Храната за нуждаещите се ще се приготвя в обновения от “Максима България” цех в Пловдив, в който се готви без консерванти и при спазване на всички мерки за сигурност. Гозбите за топлите витрини в магазините, включително тези и за социално слабите хора, се приготвят под зоркото око на 50 готвачи, които се грижат за доброто качество на храната и нейните традиционни вкусови характеристики.

Веригата T MARKET ще доставя ежедневно на общината планираните порции за социално слаби, а оттам те ще се разнасят до нуждаещите се.

T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., като за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места. Към момента за компанията работят над 2000 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.